06

nov 2020

Äpplet

För några år sedan gjorde jag ett äpple som jag haft stående på matbordet. Har fått några förfrågningar om jag kan sälja det men har haft lite för starka kopplingar till det för att skiljas från det. Mitt första lilla corpus-arbete. Därför tänkte jag att jag ska göra ett till.
Utgångsmaterialet är 2 mm silver plåt. Så här i efterhand kunde jag valt en tunnare plåt 🙂 Klicka ”Read more” för att kolla på bilder.

Efter lite arbete med kulhammaren så ser det ut så här:

Det måste till en liten kant som stöd då man sätter på locket. Lite trixigt att få den att smita tätt intill halvklotet. Finns säkert lite trix och fix för att göra det lätt, men efter en stund såg det ut så här:

Ville få upp höjden på äpplet lite mer så det var bara att ta till hammaren och driva lite till. Efter ett tag såg det ut så här:

Som en krona på verket satte jag på ett skaft och ett löv. efter ca 20 timmars jobb blev resultatet detta:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(spamskydd) Räkna ut talet: − 5 = 1