Flickan som nuddade himlen
och kom tillbaka…

3 april, 2012.
Akut in till Astrid Lindgren.
Flickan flämtar för att få luft. Kroppen slapp.
Uppmärksammas av en alert mottagningssköterska – får gå före i kön.
Undersökningsrum, syrgas, blodprov och väntan.
Inlagd.

Moesmycken.se - Handgjorda ringar, halsband och örhängen - Ängel

Efter någon månad av orolig väntan kommer slaget – Akut Lymfatisk Leukemi, ALL. Världen gungar. Vad gör man? Vad är ALL? Allt är kaos – varför? Har vi gjort något fel? Hade vi kunnat påverka flickans tillstånd?

Personal med änglars tålamod

Flickan och hennes familj flyttar in på Q84, Astrid Lindgrens Barnsjukhus – specialister på barnonkologi. Vi ställer frågor – får svar. Förstår inte, frågar igen….. Vi får kontakt med sjukhusets olika specialister. Professionella arbetslag med en vilja att hjälpa. De flesta med änglars tålamod – andra som kanske skulle ha arbetat på något annat ställe.

En vardag med behandlingsschema med cytostatikabehandlingar påbörjas så snart flickan skrivits in på Q84. Får medicin för att motverka cytostatikans biverkningar.

Det nya livet blir vardag

Det konstgjorda livet på Q84 underlättas av att det finns ett kök som är laddat med de viktigaste matvarorna. Frukt finns alltid i avdelningens gemensamma utrymme. Lekande barn drar med sig sin droppställning med gula och genomskinliga påsar under sin lek. Clowner, trollkarlar, ambulerade pysselvagnar med färger och papper kommer med jämna mellanrum för att underlätta en vardag med ansträngande behandlingar.

Jag är tacksam att flickan, mitt första barnbarn, föddes i en tid då barncancerforskningen kommit så pass långt att 75 % av barnen kan räddas. Ett tack även till det svenska sjukvårdssystemet som direkt tog hand om flickan och satte in hela arsenalen av resurser för att rädda liv.

Forskningen om barncancer behöver stöd. Jag är månadsgivare, är du?

Som stöd för barncancerfonden kan du köpa Nova-smycket. Intäkterna går oavkortat till Barncancerfonden.

Moesmycken.se - Handgjorda ringar, halsband och örhängen - Halsbandet Nova

Nova

500 kr

Artikelnr: h006 Kategorier: ,

Recensioner

  1. Björn Moe

    Tack för det Richard. Det känns verkligen meningsfullt. Kul att kunna kombinera stödet till Barncancerfonden samtidigt som smycket kan glädja dig och Linda. Tillsammans kan vi göra underverk 🙂

    mvh Björn

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(spamskydd) Räkna ut talet: 82 − = 76