Hantverket, skaparlusten
och bygget av en smedja

Handgjorda ringar, halsband och örhängen av smyckedesigner och smed Björn Moe

Moesmycken.se - Handgjorda ringar, halsband och örhängen - Smider

Hantverk har alltid varit en viktig del av mitt liv. Jag har provat på många former – keramik, träsnideri, näverslöjd, akvarell, men det var när jag fick möjlighet att arbeta med silver som jag kände att spänningen och skaparlusten tog ett språng.

"Det började med
att jag ärvde en liten
enkel uppsättning verktyg
av min far"

Min inspiration är mina kunders uppskattning. Jag drivs av de leenden och den efterfrågan som mina kunder har. Spännande är det då en kund kommer med en egen idé som vi tillsammans kan utveckla.

Det började med att jag ärvde en liten enkel uppsättning verktyg av min far. Jag började i en liten skala i en skrubb i mitt radhus. Gjorde en del små smycken till mina närmaste.

Experimentlustan kom fram där jag testade mina gränser. Jag kom fram till att jag behövde mer plats och flyttade in i ett lite större utrymme. Klädkammaren fick stryka på foten. Ingen walk-in-closet mera! Det dröjde inte länge förrän även den blev för liten. Nu har jag skiljt på verkstad och bostadsyta och har en funktionell arbetsmiljö.

Moesmycken.se - Handgjorda ringar, halsband och örhängen - Mikroskop
Moesmycken.se - Handgjorda ringar, halsband och örhängen - Smider

Jag arbetar för det mesta i silver – ett material som kräver tålamod och noggrannhet. Jag gör handgjorda ringar, halsband och örhängen.

Moesmycken.se - Handgjorda ringar, halsband och örhängen - Smider

Jag har under de senaste åren byggt upp min verkstad så att den nu är väldigt funktionell. Mitt utgångsmaterial är plåt och tråd i olika dimensioner. Ädelstenar förgyller ibland mina smycken.

Det här gör jag

Jag gör handgjorda ringar, halsband och örhängen!Har du frågor om ett smycke? Kanske undrar du över material eller utformning? Hör isåfall av dig via telefon eller med kontaktformuläret!

Moesmycken.se - Handgjorda ringar, halsband och örhängen - Ikon Ring

Ringar

Ringar i silver och guld i olika former med olika infattningar och ädelstenar. Jag gör även ringar i titan som kan bäras av dig om du är överkänslig mot guld eller silver. Dock är titan inte lika formbart som de ädla metaller vilket ger begränsningar i valet av form.

Se alla ringar
Moesmycken.se - Handgjorda ringar, halsband och örhängen - Ikon Halsband

Halsband

Halssmycken i silver och guld med olika varianter av infattningar. Vill du även ha en kedja till smycket kan du göra en tilläggsbeställning.

Se alla halsband
Moesmycken.se - Handgjorda ringar, halsband och örhängen - Ikon Örhänge

Örhängen

Örhängen i olika former, allt från det traditionella pärlörhänget till olika mer avancerade smycken med olika infattningar av ädelstenar. Örhängena görs i silver och guld.

Se alla örhängen
Moesmycken.se - Handgjorda ringar, halsband och örhängen - Ikon Äpple

Övrigt

Utöver handgjorda ringar, halsband och örhängen tillverkar jag även prydnadsföremål främst i silver. Vill du ha något speciellt utöver vad som finns i butiken, hör av dig via kontaktformuläret eller telefonen så diskuterar vi din idé.

Se övriga smiden